Vikt

söndag 18 december 2011

Lchf - baconlindad kycklingfilé med ruccolapesto

Du behöver:

Kycklingfiler
Baconskivor
1st blomkål
2 paprikor
1st zuccini
1dl olivolja
50gr ruccola
50gr pinjenötter
1st vitlöksklyfta
salt
peppar
smör

Gör såhär:

Skiva blomkålen och lägg i en form.
Dela paprika och zuccinin i mindre bitar och lägg även dom i formen.
Ringla över salt och peppar och ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
Under tiden som grönsakerna är i ugnen så fixar du kycklingen.
Ta baconskivor och snurra runt kycklingfilérna så det täcker det mesta utav kycklingen och bryn sedan dessa i ca 10 minuter i smör.
Lägg dom sedan på grönsakerna in i ugnen och stek allt tillsammans tills kycklingen är genomstekt.

Pesto:

Häll 1dl olivolja i en mixer och lägg i 50gr ruccolasallad.
Rosta pinjenätterna tills dom fått en lite fin brun yta och lägg sedan dom i mixern tillsammans med oljan och ruccolan.
Mixa tills allt blivit mos.
Pressa i vitlöksklytan och rör ihop.
Salta och peppra.

Detta är såååå gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar