Blandfärs
1dl Creme fraishe
3st klyftor vitlök
1 gul lök
Smör (att steka i)
salt
peppar
100-150gr fetaost
2st blomkålshuvuden (räcker för 4-6 pers)
Olivolja
Kruka med basilika
Gör såhär:
Skala löken och vitlöken (2 av dom 3 vitlökarna) och hacka sedan dessa. Stek det i smör så dom får färg och låt det svalna.
Blanda köttfärsen men löken, 1/2 dl creme fraishe, salt och peppar.
Smula i fetaosten och blanda ihop allt.
Gör biffar av smeten och stek dessa i smör.
Ta blomkålen och lägg buketterna i saltat vatten och koka dessa tills dom blivit mjuka.
Häll av vattnet, tillsätt sedan den tredje vitlöksklyftan i blomkålen (pressa den)
Blanda i 1dl creme fraishe, salt, peppar och basilika.
Kör sedan blomkålen med en stavmixer eller liknande.
Superduper gott!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar