Kycklingfilé (hela filér eller färs går bra)
1 pkt Bacon
Ca 2dl spenat (jag tog fryst)
salt
peppar
1 ask Creme Bonjour vitlök
Grädde (så mkt man vill ha)
Kinesisk Soja (ej Colorit, utan Mushroom soy eller liknande i glasflaska)
3st schalottenlökar
2st vitlöksklyftor
1 ägg
1 msk Kycklingfond
Gör såhär:
Jag började med att jag mixade mina filér i en matberedare så kycklingen blev som en mos. Lägg det i en bunke sedan.
Strimla baconet i mindre bitar och stek det. Lägg åt sidan för att svalna.
Finhacka vitlöken och schalottenlöken (jag mixade med stavmixer)
Lägg över den finhackade löken i samma bunke som kycklingen och krydda med salt och peppar. Kläck i ägget och rör ihop allt.
Lägg i baconet i färsen/moset och rör ännu mera.
Klicka sedan smeten i pannan med en sked (det är hopplöst att försöka rulla till bullar)
När bullarna känns klara så lägg dom på en tallrik.
Häll grädde i samma stekpanna, klicka i hela asken Creme Bonjour och rör i hop till en jämn sås.
Häll i kycklingfond, spenaten och lite soja. Smaka av.
Lägg sedan tillbaka bullarna i stekpannan (i såsen) och låt det sjuda tillsammans lite.
Detta är så sjukt gott!!
Det är lättare än man tror och såååå värt det!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar